Volgend evenement: Voorjaar 2023 Rietlanden

Trailrun

Op zondag 17 mei 2020 vindt de vierde editie van de Rietplasloop Trailrun plaats. 
Het prachtige en gevarieerde parcours met o.a. single-tracks en klimmetjes gaat door het recreatiegebied ‘de Rietplas’ aan de rand van de gemeente Emmen.
Een uitdaging voor zowel de beginnende als de gevorderde trailrunner! Durf jij het aan?

Inschrijving

Inschrijven kan via de knop "Inschrijven". 

Voorinschrijving
Voorinschrijving is mogelijk tot en met 17 april 2020. 
Kosten: €11,00

Na-inschrijving
Na-inschrijving is tot één uur voor aanvang van de wedstrijd mogelijk.
Kosten: €14,00

Starttijden

De start voor zowel de dames als de heren is om 13:45 uur.

Parcours en informatie tijdregistratie

De start en finish van de Trailrun is op de Veldstukken (tussen ingang Sternenveld) in de wijk de Rietlanden in Emmen. 
Het prachtige en gevarieerde parcours gaat door het recreatiegebied ‘de Rietplas’ aan de rand van de gemeente Emmen. Het parcours van 11,7km volgt vooral de mountainbike-route en zoekt waar mogelijk de aanwezige hoogteverschillen in het gebied op. De vele single-tracks en elkaar opvolgende klimmetjes maken het tot een uitdaging voor zowel de beginnende als de gevorderde trailrunner. Na ongeveer 5 km is er een verzorgingspost aanwezig.
Op de eerste en laatste 500 meter na is de route volledig onverhard.

Dit jaar vindt de tijdregistratie plaats door Ipico. De chip zit in uw startnummer bevestigd. Bij de start en de finish loopt u over een mat die voorzien is van readers die de chip leest. Ook dit jaar geldt weer dat degene met de snelste brutotijd de eerste plaats zal bezetten. Dit betekent dus dat de eerste persoon die bij de finish aankomt ook de winnaar is.

Prijzen

Álle deelnemers krijgen een herinneringsmedaille.

Verder worden per categorie (dames/heren) bekers beschikbaar gesteld voor de nummer 1, 2 en 3.
Prijzen worden niet opgestuurd en worden alleen aan de winnaars overhandigd; over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Overige informatie

Ophalen startnummers:
- op zaterdag 16 mei 2020 tussen 15:00 - 17:00 uur
- op zondag 17 mei 2020 vanaf 09:00 uur

De startnummers met chip (waarmee uw tijd wordt geregistreerd) zijn op te halen bij de start in de tent aan de Veldstukken in de wijk de Rietlanden te Emmen.
De startnummers kunnen niet uitgewisseld worden. Als u plotseling (om welke reden dan ook) niet mee kunt lopen, is het startnummer dus niet over te dragen aan een ander.

NB: Houd er rekening mee dat de Veldstukken (vanaf rotonde Reigerveld t/m kruising Kraaienveld/ Leeuwerikenveld) op 17 mei 2020 de hele dag zal zijn afgesloten. 
Hoewel er parkeerruimte aanwezig is, probeer zo veel mogelijk per fiets of lopend te komen.

Heeft u verder nog vragen? Zorg dan dat u op tijd aanwezig bent op 17 mei 2020. Er zijn vrijwilligers aanwezig die u kunt aanschieten; zowel in de inschrijftent als bij de start/finish van de Rietplasloop (herkenbaar aan het rode hesje met de naam "organisatie Rietplasloop").