Volgend evenement: Voorjaar 2023 Rietlanden

Routebeschrijving

De start en finish van de Rietplasloop is op de Veldstukken in de wijk de Rietlanden.

Routebeschrijving per auto

Indien u gebruikt maakt van een navigatie systeem kunt u Zwaneveld 2, 7827XA Emmen invoeren

Komende vanuit de richting Hoogeveen/Hardenberg 

Op het klaverblad Hoogeveen neemt u de autosnelweg A37 in de richting van Emmen/Klazienaveen. Bij afslag 5 [Erica/Schoonebeek] verlaat u de autosnelweg en onderaan de afslag gaat u naar links, richting Emmen. U bevindt zich nu op de Nieuw-Amsterdamsestraat en rijdt alsmaar door totdat u op de eerstkomende rotonde “Rietlanden” naar rechts neemt. Op de rotonde daaropvolgend gaat u 2/3e en daarna de eerste weg rechts. U bevindt zich dan aan het Zwanenveld alwaar u uw auto kunt parkeren.


Komende vanuit de richting Groningen
U komt uit noordelijke richting en gaat bij de afslag Emmen-Zuid de N34 af. Onderaan de afslag gaat u naar links, u bevindt zich daarna op de rondweg van Emmen. Deze rondweg vervolgt u totdat u het bord Rietlanden/Centrum/Zuidbarge krijgt (u verlaat de rondweg dus niet bij het bord Bargeres/Rietlanden/Waanderveld). Daar verlaat u de rondweg en op de rotonde gaat u direct naar rechts, u rijdt daarna vrij snel de wijk Rietlanden in. {*}Op de eerstvolgende rotonde gaat u direct weer naar rechts en daarna vervolgt u deze centrale weg door de wijk Rietlanden voor ongeveer 1.100 meter. Daar gaat u naar links en dan bevindt u zich aan het Zwanenveld alwaar u uw auto kunt parkeren.


Komende vanuit de richting Ter Apel
Via de N366 (Stadskanaal – Ter Apel) en N391 (Ter Apel – Emmen) komt u op de rotonde bij Emmerschans. U gaat daar rechtdoor en vervolgt uw weg over de rondweg van Emmen. Na circa 6,5 kilometer vanaf de eerder genoemde rotonde bij Emmerschans, neemt u vlak na de Intratuin die u aan uw rechterhand ziet, de afslag Rietlanden/Centrum/Bargeres. Bovenaan gekomen neemt u de rotonde 3/4e in de richting van de Rietlanden. Op de volgende rotonde gaat u rechtdoor en daarna rijdt u snel de wijk Rietlanden in. Daarna vervolgt u de route zoals aangegeven met {*} bij de route komende vanuit de richting Groningen.

Routebeschrijving per openbaar vervoer

Woonwijk de Rietlanden is tevens per openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf het Centraal Station Emmen kunt u met stadsbuslijn 3 naar de wijk Rietlanden rijden in ongeveer 20 minuten. Vraag aan de buschauffeur of u ter hoogte van het Zwanenveld kunt uitstappen. Vanaf het Zwanenveld is het circa 5 minuten wandelen naar start/finish.

Komt u met de trein dan kunt u uitstappen op station Emmen-Zuid, dit is het ongeveer 7 minuten wandelen naar start/finish van de Rietplasloop. De trein zal 2 keer per uur stoppen op station Emmen-Zuid en verbindt Emmen met Zwolle.