Volgend evenement: Voorjaar 2023 Rietlanden

Bereikbaarheid Rietlanden

Afzetting parcours
Zondag 17 mei 2020 zal de Rietplasloop weer worden gehouden. Dit evenement zal tot overlast leiden. We willen dit tot een minimum beperken, maar hebben daarbij uw hulp nodig!
Om de veiligheid van de deelnemers aan de Rietplasloop te garanderen wordt het parcours op de dag van de loop afgezet met dranghekken. Op cruciale punten zijn er ook verkeersregelaars aanwezig, die samen met scouts en de organisatie het verkeer, indien nodig, omleiden.
Bij deze een overzicht van de verkeersituatie / bereikbaarheid van de wijk tijdens de Rietplasloop.

Op zaterdag 16 mei 2020 wordt het start- & finishgebied opgebouwd aan de Veldstukken, tussen de ingang Reigerveld en het Sternenveld. Om 15:00 uur kunnen deelnemers hun startnummer afhalen; dit kan tot veel autoverkeer leiden. Vanaf 17:00 uur worden langs het parcours de dranghekken geplaatst voor de volgende dag. De doorgangen blijven dan nog allemaal open. De scouting van Erica is de hele nacht in de tent aanwezig.

Op zondag 17 mei 2020 zal vanaf 08:00 uur de Veldstukkenweg (zuidelijke deel) niet meer bereikbaar zijn voor het Ganzenveld, Sternenveld, Kraaienveld en de Kleine Rietplas afgesloten voor (auto) verkeer.
Vanaf het start- & finishgebied verloopt de route via het Sternenveld en het Spechtenveld richting de Grote Rietplas. Hier gaan de toegangen om 11:30 uur dicht.

Het Sternenveld, Noordse Stern, Grote Stern en Dwergstern: zullen van 11:30 uur tot en met 17:00 uur worden afgesloten voor al het verkeer. Indien u die dag toch met uw auto weg moet, kunt u het beste uw auto op zaterdag 16 mei 2020 op het grasveld in het Reigerveld parkeren. De ingang Reigerveld/ Veldstukken blijft namelijk open.

De Zwarte Specht, Groene Specht, Grijpskopspecht en Spechtenveld: zullen van 11:30 uur tot en met 17:00 uur worden afgesloten voor al het verkeer. Indien u die dag toch met uw auto weg moet, kunt u het beste uw auto op zaterdag 16 mei 2020 in het Snippenveld plaatsen.

De Bonte Specht, Witrugspecht en Drieteenspecht: zullen van 11:30 uur tot en met 17:00 uur worden afgesloten voor al het verkeer.
Indien u die dag toch met uw auto weg moet, kunt u het beste uw auto op zaterdag 16 mei 2020 op het grasveld in het Reigerveld parkeren (mogelijkheid op het fietspad (Spechtenveld) achter de huizen van het Snippenveld).

De deelnemers vervolgen verder de route over de fietspaden van de Grote Rietplas en komen uiteindelijk via het Lijsterveld de wijk weer in. Ook hier zullen na 11:30 uur de dranghekken gesloten zijn. Uiteraard proberen we tussen de onderdelen door bewoners van het Lijsterveld de mogelijkheid te geven via het parcours van of naar hun huis te gaan.

Via de Veldstukkenweg (zuidelijk deel) lopen de deelnemers richting het start- & finishgebied. De laatste deelnemer zal ongeveer om 17:00 uur finishen. Kort daarop zullen alle straten van de wijk weer op de normale wijze bereikbaar zijn.

Hier vindt u een overzicht van het parcours.

Komt u kijken? U vindt de starttijden op onze website (www.rietplasloop.nl).
Op diverse plekken staan muziekbandjes rond het parcours. Ook dit jaar is er een djembe band aanwezig en wordt er in een oplegger, bij het 4km-punt, muziek gemaakt.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, dan kunt u ons mailen via info@rietplasloop.nl.

Wij hopen op uw begrip en medewerking om deze dag weer tot een succes te maken!