Loopclinics (ex)kankerpatienten

Loopclinics Rietplasloop voor (ex-)kankerpatiënten

Aanleiding

Stichting de Rietplasloop heeft sportstimulering als doel, en wil haar activiteiten ook graag inzetten voor (ex)kankerpatiënten.
In 2012 zijn we gestart met clinics voor een groep (ex)kankerpatiënten, dit jaar organiseren we de clinics voor het 7de jaar op rij!! Vorig jaar namen ruim 20 lopers deel aan het programma en liepen de Rietplasloop uit, een fantastische prestatie!! Als klap op de vuurplijl wonnen we in 2014 met de organisatie de Lies van Urkprijs van de gemeente Emmen voor het organiseren van deze clinics.

Samen de trainers en vrijwilligers van atletiekvereniging De Sperwers en de Treant Zorggroep, ziekenhuislocatie Scheper willen wij ook dit jaar weer clinics verzorgen voor deze groep. Een verpleegkundig specialist oncologie van het ziekenhuis maakt deel uit van het team van begeleiders.

Doe mee aan de gratis clinics en de Rietplasloop op zondag 3 juni 2018!

Criteria voor deelname
Voor deelname aan de hardloopclinics moet uw conditie zodanig zijn dat u in redelijke mate kunt bewegen/hardlopen en aan een groepstraining kunt deelnemen. Het maakt niet uit hoe oud u bent of welke vorm van kanker u heeft gehad. De clinics zijn geschikt als u een vorm van kanker heeft (gehad) en de primaire behandelingen heeft afgerond in de afgelopen 5 jaar. De clinics zijn niet geschikt als u ernstige lichamelijke risico′s heeft door kanker of een andere ziekte of medicatie. Hetzelfde geldt als er bij u sprake is van beperkende bijwerkingen .

Hardloopclinics
De trainingen gebeuren onder begeleiding van ervaren looptrainers die ervaring hebben met de doelgroep, de fysiotherapeut en de verpleegkundig specialist oncologie (beide zeer ervaren lopers)

Locatie clinics: atletiekbaan van De Sperwers op de Meerdijk
Data: wekelijks iedere donderdag vanaf maart
Tijd: 18.30 uur

Opgave en meer informatie
Er is plaats voor twintig deelnemers. Voor opgave en/of meer informatie kan contact worden opgenomen met Mieke Kuilder, verpleegkundig specialist oncologie in het Scheper Ziekenhuis via telefoonnummer (0591) 691 374 of per e-mail via m.kuilder@treant.nl.