1K Runaway (jeugdloop)

Wil jij ook hardlopen op  3 juni 2018, doe dan net als veel van je klasgenoten mee aan de 1K Runaway! Iedereen van 6 jaar tot en met 12 jaar kan meedoen aan de wedstrijd over exact 1 kilometer. 

Inschrijving

Voorinschrijving is mogelijk tot 13 mei 2018, de kosten bij voorinschrijving zijn €1,50 per deelnemer. De na-inschrijving, op zaterdag 2 juni of zondag 3 juni kost €4,-.

Waar vind je de Rietplas 1K Runaway?

De start en finish van de Rietplas 1K Runaway is op de Veldstukken ( ingang Sternenveld ) in de wijk Rietlanden in Emmen.
Denk erom dat de Veldstukken (vanaf rotonde Reigerveld t/m kruising Kraaienveld / Leeuwerikenveld) op 3 juni de hele dag zal zijn afgesloten.
Hoewel er parkeerruimte aanwezig is, probeer zo veel mogelijk per fiets of lopend te komen.

Wat krijg ik allemaal bij deelname?

Inschrijven kan via de knop Inschrijving. Ervaring leert dat er soms een verkeerde geboortedatum wordt ingevoerd bij inschrijving, daarom graag aandacht hiervoor bij de inschrijving.

Je ontvangt een startnummer, een chip waarmee je tijd wordt geregistreerd, een gratis T-shirt (zolang de voorraad strekt en afname op zaterdag 2 juni waarbij geldt op is op! ) en een herinneringsmedaille!

Startnummer/ T-shirt en chip kunnen  op zaterdag 2 juni tussen 15 - 17 uur opgehaald worden bij de start in de tent aan de Veldstukken in de wijk De Rietlanden.
De startnummers kunnen niet uitgewisseld worden. Als je plotseling om welke reden dan ook niet mee kan lopen is het startnummer dus niet over te dragen aan een ander.

Hoe verloopt de start?

Je dient 10 minuten voor aanvang van je afstand je te melden bij het startvak. Er wordt gestart per leeftijdscategorie, de jongens en de meisjes samen. In onderstaand schema wordt aangegeven bij welk startvak en wanneer jij je moet melden.Het is van belang dat je voordat je naar het startvak gaat je het startnummer voorop je T-shirt hebt bevestigd (bijvoorbeeld met veiligheidspelden).

Leeftijd               Geslacht        Meldtijd       Starttijd        Prijsuitreiking
6 t/m 7 jaar       m/j                  10.40 uur     10.50 uur      11.05uur
8 jaar                  m/j                  11.00 uur     11.10 uur      11.25 uur
9 t/m 10 jaar     m/j                  11.20 uur     11.30 uur      11.45 uur
11 t/m 12 jaar   m/j                  11.40 uur     11.50 uur      12.00 uur

 

Hoe vindt de tijdregistratie plaats?

Dit jaar vindt de tijdregistratie plaats door Ipico. De chip zit in je startnummer bevestigd. Bij de start en de finish loop je over een mat die voorzien is van readers die de chip leest. Ook dit jaar geldt weer dat degene met de snelste bruto tijd de eerste plaats zal bezetten. Dit betekent dus dat de eerst aankomende bij de finish ook de winnaar is.

Hoe verloopt de finish?

Zodra je over de finish komt word je door vrijwilligers opgevangen in een finishvak. Aan het einde van het finishvak krijg je drinken aangeboden. Voor de veiligheid is het niet mogelijk dat ouders het finishvak in komen. Zij kunnen het hele parcours goed overzien en ook bij de finish is veel ruimte gecreëerd om te kunnen kijken.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen, zorg dan dat je op tijd aanwezig bent op 3 juni 2018. Er zijn vrijwilligers zowel in de inschrijftent of bij de start/finish van de Rietplas Jeugdloop (herkenbaar aan het hesje met de naam organisatie) die je kunt aanschieten!

Prijzen

Per categorie (zie starttijden) worden bekers beschikbaar gesteld. Prijzen worden niet opgestuurd en alleen aan de winnaars overhandigd. De prijsuitreiking per leeftijdscategorie vindt aansluitend plaats nadat de laatste deelnemer van de leeftijdscategorie is gefinisht.