Laatste Nieuws

 • 13-04: Rietplasloop in de media

  afbeelding

  Rietplasloop toe aan vijftiende editie

  Emmen- Het is voor de vijftiende keer dat de Rietplasloop wordt georganiseerd. Nico Dümmer uit Emmen is daarvan het gezicht, maar organiseert de loop beslist niet in zijn eentje. Lees het hele artikel van de Zuidoosthoeker hier

 • 20-02: Schrijf je snel in!

  afbeelding

  Schrijf je snel in voor de 15de editie van de Rietplasloop op zondag 21 mei 2017.Klik hier om je direct in te schrijven.

 • 16-06: Rietplasloop overhandigt cheque aan Sigrid's garden

  afbeelding

  Emmen - Stichting de Rietplasloop heeft dit jaar een bedrag van 604 euro ingezameld voor Inloophuis Sigrid’s Garden.

  In voorbereiding op de Rietplasloop zijn er in samenwerking met de Treant Zorggroep Ziekenhuislocatie Scheper, atletiekclub De Sperwers en de Rietplasloop voor het vijfde jaar op rij (ex)kankerpatiënten begeleid, en hebben de deelnemers met elkaar de Rietplasloop gelopen.

  'Met dit ingezamelde geld helpen we een heel goed doel in onze regio, Sigrid’s Garden vervult namelijk een zeer belangrijke rol voor (ex)kankerpatiënten en hun familie', aldus de organisatie van het atletiekevenement.
  http://www.emmen.nu/nieuws/emmen/441088/rietplasloop-levert-ruim-600-euro-op-voor-sigrid-s-garden.html

 • 26-05: Op 21 mei 2017 de 15de editie!

  afbeelding

  Volgend jaar zal de Rietplasloop op zondag 21 mei worden georganiseerd!

  Gisteravond is er een evaluatie geweest van de Rietplasloop, via Facebook hebben veel lopers meegedacht om de Rietplasloop te verbeteren, iedereen bedankt voor de tips!!! Duidelijk is dat veel lopers waarde hechten aan een medaille en een dorstlesser na afloop, dit zullen we volgend jaar zeker oppakken!

  Helaas haperde de tijdwaarneming dit jaar waardoor bij de jeugdloop; categorie 8 jaar en, categorie 9 t/m 10 jaar de tijden ontbreken. En zijn bij de 10 km alleen de bruto tijden geregistreerd. Onze excuses hiervoor.
   

 • 23-05: Foto's Rietplasloop

  afbeelding

  Bekijk hier de foto's van de Rietplasloop 2016 gemaakt door QuickFotografie.

 • 22-05: Uitslagen 2016

  afbeelding

  De 14de editie is weer een groot succes geworden, alle vrijwilligers en de lopers bedankt voor jullie inbreng vandaag! Klik hier voor de uitslagen.

 • 21-05: Starttijden Rietplasloop

  afbeelding

  De starttijden voor de Rietplasloop zijn:

  500 Meter
  - 10:30 Start Meisjes
  - 10:35 Start Jongen

  1K Runaway (jeugdloop)
  - 11:00 Start Meisjes/Jongens 6 t/m 7 jaar
  - 11:20 Start Meisjes/Jongens 8 jaar
  - 11:40 Start Meisjes/Jongens 9 t/m 10 jaar
  - 12:10 Start Meisjes/Jongens 11 t/m 12 jaar

  G-Groep
  - 12:00 Start wedstrijdloop

  5,10 en 15 Kilometer
  - 13:00 Start 15 Kilometer en estafetteloop
  - 13:45 Start Trailrun
  - 14:30 Start 10 Kilometer
  - 15:40 Start 5 Kilometer

 • 17-05: Ophalen startnummers

  afbeelding

  Uw startnummer en chip kunt u ophalen op zaterdag 21 mei van 15:00-17:00 en op zondag 22 mei vanaf 09:00 in de tent bij het start/finsh gebied bij de ingang van het Sternenveld aan de Veldstukkenweg. Ook is er mogelijkheid om u nog in te schrijven op zaterdag en zondag.

  Succes met de laatste voorbereidingen!!
   

 • 17-05: Sponsor Oldenburger Fritom weer aanwezig

  afbeelding

  We zijn erg blij met onze sponsor Oldenburger Fritom!

  Oldenburger|Fritom: De beste logistieke oplossing

  Oldenburger|Fritom is een financieel gezond familiebedrijf, opgericht in1917, en uw betrouwbare partner in innovatieve logistieke dienstverlening en wij optimaliseren en verbeteren onze dienstverlening voortdurend, zogenaamd continuous improvement.
   

 • 27-04: Sponsoren Bedrijvenloop

  afbeelding

  Gasterij Zuidbarge en Run2day Emmen zijn sponsor van de bedrijvenloop. Het winnende team op de 5 km krijgt tegoedbonnen van Run2Day, bij de 10 km bedrijvenloop wordt gestreden om een diner voor 4 personen bij Gasterij Zuidbarge.

  Wil jij ook gezellig meelopen met je collega's? Schrijf je dan samen in voor de bedrijvenloop, klik hier voor meer info

 • 17-04: Steun ook Sigrids Garden!

  afbeelding

  Stichting Rietplasloop heeft dit jaar Sigrids Garden uitgekozen als goede doel. Bij voorinschrijving heeft u de mogelijkheid om een gift te doen voor Sigrids Garden. We zijn als stichting blij een steentje bij te kunnen dragen.

  Sigrids Garden is een inloophuis voor iedereen die te maken heeft/had met kanker. Voor meer info bezoek de website Sigrids-garden.

 • 17-04: Trailrun nieuw onderdeel

  afbeelding

  Nieuw onderdeel dit jaar is de Trailrun. De Trailrun gaat over een geaccidenteerd parours rond de Rietplas. Een mooie uitdaging voor degene die de voorkeur geeft aan lopen door de natuur en heuveltes op en af lopen. De start en finish is op dezelfde plek als bij de andere afstanden, wil je het parcours zien klik dan hier.

  Voor meer info: http://rietplasloop.nl/Informatie/Trailrun.html

 • 13-02: Estafetteloop nieuw onderdeel dit jaar!

  afbeelding

  De estafetteloop is toegevoegd als nieuw onderdeel dit jaar. Loop om beurten 5 KM tijdens de 15 KM wedstrijdloop. Er is een speciaal wisselvak voor alle estafettelopers. Belangrijk om te vermelden is dat de de nettolooptijden opgeteld worden, het wisselen wordt niet meegenomen in de tijdregistratie. Voor meer informatie klik hier.

 • 16-01: Lustrum loopclinics (ex)kankerpatienten

  afbeelding

  Voor het vijfde jaar op rij slaan de Treant Zorggroep, locatie Scheper, atletiekvereniging de Sperwers en Stichting de Rietplasloop de handen ineen om clinics te verzorgen voor (ex)kankerpatienten in aanloop van de Rietplasloop. Veel hardlooptrainers ondersteunen vrijwillig dit goede initiatief en helpen mee met de clinics dit starten op 10 maart.

  Komt u in aanmerking voor deze gratis clinics of kent u iemand die graag wil deelnemen, zie onderstaande link voor alle infor: http://rietplasloop.nl/Informatie/Loopclinics-exkankerpatienten.html

 • 01-01: Een sportief 2016 gewenst!

  afbeelding

  Wij wensen je een sportief en gezond 2016! Al een sportief voornemen voor 2016? Schrijf je snel in voor de Rietplasloop op zondag 22 mei! Klik hier voor inschrijven

 • 21-12: Inschrijving Rietplasloop 2016 geopend

  afbeelding

  Namens de organisatie van de Rietplasloop wensen we u hele fijne kerstdagen toe.

  Vanaf vandaag kunt u zich ook inschrijven voor de Rietplasloop op 22 mei 2016, klik hier om u in te schrijven.

 • 06-12: NIEUW Trailrun

  afbeelding

  Dit jaar voor het eerst een Trailrun van 11 km, door het prachtige recreatiegebied 'de Rietplas'. Op de eerste 500 en laatste 500 meter na is de route volledig onverhard. Het parcours volgt vooral de mountainbike route en zoekt waar mogelijk de aanwezige hoogteverschillen in het gebied op. De vele single-tracks en elkaar opvolgende klimmetjes maken het tot een uitdaging voor zowel de beginnende als de gevorderde trailrunner.

  Voor meer info, klik hier

 • 21-05: De volgende editie is op 22 mei 2016

  afbeelding

  In 2016 zal de Rietplasloop op zondag 22 mei worden georganiseerd. In verband met de schoolvakantie en feestdagen zijn we volgend jaar een weekje later dan dit jaar.

 • 12-05: Inleveren chip

  afbeelding

  Heeft u uw chip nog niet ingeleverd dan kunt u deze opsturen naar:

  Stichting de Rietplasloop, Postduif 7, 7827 ND Emmen.

  De chip dient voor 22 mei te zijn ingeleverd.

 • 12-05: Gevonden voorwerpen

  afbeelding
  • Leesbril, rondmontuur, bruin
  • Kindervetje/truitje, H&M, grijs, flanken zwart, met gele rits
  • Mannen vest/trui, blauw, maat L, met opdruk S-56 Origiinals, legacy District
  • Adidas, trainings vest/trui, grijs met groene strepen + merk aanduiding, maat XA
  • Gele dunne maar lange sjaal met grote vlinders als opdruk
  • Geruit kinderjasje van het merk Topolino

  Mocht een van deze spullen van u zijn dan kunt u via de mail contact opnemen met everboeket@home.nl

  Mochten de spullen voor eind van de week niet worden opgehaald dan zal de kleding ingeleverd worden bij vluchtelingenwerk.

 • 12-05: Uitslagen bedrijvenloop

  afbeelding

  Winnaar bij de 5 km bedrijvenloop is het Carmel college geworden. Klik hier voor de gehele uitslag.De winnaars hebben een bon van Run2Day gekregen.

  De Studieboekencentrale wist voor het derde jaar op rij de prijs te winnen bij de 10 km bedrijvenloop. Als prijs gaan zij met het team uit eten bij Gasterij Zuidbarge. Klik hier voor de gehele uitslag

 • 10-05: Uitslagen Rietplasloop 2015

  afbeelding

  Voor alle uitslagen klik hier

 • 09-05: Eerste Rietplasloop cross een succes!

  afbeelding

  De Rietplasloopcross werd vandaag voor de eerste keer georganiseerd. Bewust was er niet teveel aandacht aan gegeven om met een kleine groep deze vorm uit te proberen. Deelnemers waren te spreken over het afwisselende parcours langs de Rietplas.

 • 08-05: Na-inschrijving nog mogelijk

  afbeelding

  Heb je je nog niet ingeschreven, geen probleem! Na-inschrijving is mogelijk op zaterdag van 15:00-17:00 en zondag vanaf 09:00 tot een half uur voor de wedstrijd.

 • 05-05: Ophalen startnummer

  afbeelding

  Uw startnummer en chip kunt u ophalen op zaterdag 9 mei van 15:00-17:00 en op zondag 10 mei vanaf 09:00 in de tent bij het start/finsh gebied bij de ingang van het Sternenveld aan de Veldstukkenweg. Succes met de laatste voorbereidingen!!

 • 03-05: Crossloop op zaterdag 9 mei

  afbeelding

  Op zaterdag 9 mei organiseren wij voor de eerste keer een Rietplasloopcross rond de kleine Rietplas. Een mooie warming-up of alternatief voor de drukkere Rietplasloop. Voor meer info, klik hier

 • 02-05: Na-inschrijving online mogelijk tot 6 mei!

  afbeelding

  Na-inschrijving via de website is mogelijk tot donderdag 6 mei. 

 • 25-04: Dinnerbon Gasterij Zuidbarge

  afbeelding

  Ramon Hoeklen van Gasterij Zuidbarge stelt een dinnerbon beschikbaar voor het winnende bedrijventam op de 10 KM. Bezoek de website van Gasterij Zuidbarge

 • 22-04: Run2Day bonnen voor winnaar Bedrijvenloop 5 KM

  afbeelding

  Henk Veldkamp van Run2Day stelt vier bonnen beschikbaar voor het winnende team van de 5km bedrijvenloop. Voor meer info Run2Day Emmen klik hier

  Wil jij ook met je bedrijf mee lopen? Geef je dan nog snel op, klik hier voor opgeven:

   

 • 20-04: Vanaf nu geen naam meer op de startnummers

  afbeelding

  Vanaf 19 april 2015 is het niet meer mogelijk om een startnummer met naam te verkrijgen.

  Door de vrije- en feestdagen kunnen we dit niet meer bestellen.

  We hebben de voor-inschrijving verlengd. Pas wel op er zijn niet veel kindershirts meer verkrijgbaar. 

 • 17-04: Oldenburger|Fritom trotse sponsor Rietplasloop

  afbeelding

  Ook dit jaar rijdt Oldenburger|Fritom weer rond met reclame van de Rietplasloop. Deze vrachtwagen combinatie zal ook op 10 mei weer langs het loopparcours terug te vinden zijn.


  Algemene bedrijfsinfo Oldenburger|Fritom
  Oldenburger|Fritom beschikt over 97 jaar ervaring in logistieke dienstverlening. De beste oplossing voor de klant staat centraal door middel van transport (weg-intermodaal-air & ocean), warehousing (opslag, handling, bewerken en herverpakken), logistic solutions, enigineering en procesmanagement. Bij Oldenburger|Fritom zijn160 medewerkers direct en indirect werkzaam en er wordt dit jaar met een begroting van 25 miljoen gewerkt. Oldenburger|Fritom is gedurende 2009-2014 met 30% in omzet gegroeid met een positief bedrijfsresultaat. Het klantenbestand bestaat o.a. uit Honeywell, American Air Filter(AAF) en Avebe. De hoofdvestiging bevindt zich in Veendam en beschikt over een warehouse van 30.000 m². Daarnaast heeft zij distributiecentra in Tatabanya (Hongarije) en in Grassobbio (Italië). Oldenburger|Fritom is onderdeel van de Fritom Logistic Solutions Group en behoort tot de Top 20 van logistiek dienstverleners in Nederland. Oldenburger|Fritom onderneemt met in achtneming van People, Planet en Profit
   

 • 15-04: Naam op je startnummer

  afbeelding

  Wil jij je naam op het startnummer, schrijf je dan in voor zondag 19 april via: http://www.rietplasloop.nl/Informatie/Inschrijven.html

 • 01-04: Rietplasloopcross op 9 mei!

  afbeelding

  Dit jaar is er voor het eerst een Rietplasloop cross op zaterdag 9 mei 2015. Een 4, 2 km lange cross over het glooiende terrein rond de Rietplas. Een mooie warming-up of alternatief voor de drukkere Rietplasloop.

  Voor meer informatie klik hier

 • 13-03: Hardloopclinics voor de Rietplasloop

  afbeelding

  Vanaf donderdag 19 maart organiseert atletiekvereniging EAC de Sperwers op de atletiekbaan aan de Meerdijk hardloopclinics voor beginnende lopers en lopers die na een lange "rustperiode"het hardlopen weer willen oppakken.

  Ze bereiden je voor op de 5 km van de Rietplasloop die op zondag 10 mei gelopen wordt.


  Voor meer informatie: http://www.desperwers.nl/
   

 • 01-02: Loopclinics (ex)kankerpatienten winnen prijs!

  afbeelding

  De loopclinics zijn een samenwerkingsverband tussen de Atletiekvereniging de Sperwers, de Treant Zorggroep en stichting de Rietplasloop.

  Citaat juryrapport: "De jury is enthousiast over de manier waarop de vrijwilligers van dit initiatief mensen stimuleren om goed bezig te zijn. Samen werken ze naar een concreet doel. Daarbij zetten de vrijwilligers zich met hart en ziel in"

  De clinics voor 2015 starten op donderdag 26 februari.

 • 07-01: Inschrijving geopend!!!!

  afbeelding

  Schrijf je nu in voor de Rietplasloop van zondag 10 mei 2015: https://inschrijven.nl/idealformulier?id=2015051000802&ag=j&tl=nl

 • 22-12: Hele fijne feestdagen en een heel sportief 2015

  afbeelding
 • 22-05: Lies van Urk prijs voor clinics

  afbeelding

  Stichting de Rietplasloop heeft de Lies van Urk Stimuleringsprijs voor Emancipatie 2014 gewonnen voor het geven van hardloopclinics aan (ex)kankerpatienten. De clinics werden verzorgd door trainers van atletieclub De Sperwers. Ook het Scheper Ziekenhuis was betrokken bij de clinics. 

 • 12-05: Reportage RTV Drenthe

  afbeelding

  ATLETIEK - Speekselklierkanker, nierkanker, borstkanker, prostaatkanker. Ze hebben allemaal wat anders, maar samen vormen ze een hele hechte groep. Twintig kankerpatiënten liepen zondag de vijf kilometer tijdens de Rietplasloop in Emmen.

  http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/kankerpati%C3%ABnten-lopen-rietplasloop-opgeven-geen-optie

 • 12-05: Artikel Zuidoosthoeker

  afbeelding

  EMMEN – De twaalfde editie van de Rietplasloop in Emmen is vlekkeloos verlopen. Ondanks de regen kijkt het organisatiecomité met een goed gevoel terug op het sportevenement in de wijk Rietlanden.
  door Paul Abrahams
  Foto's Paul Barelds

  Lees het hele artikel: http://www.zuidoosthoeker.nl/sport/43470/rietplasloop-in-emmen-de-regen-kan-de-pret-niet-drukken/

 • 12-05: Mini documentaire Bram

  afbeelding

  Journalist Frank Jeuring maakte een mini documentaire over deelnemer Bram Koop. Bram volgde de clinics voor (ex)kankerpatiënten in aanloop van de Rietplasloop en liep gisteren de 5 KM wedstrijd.
  http://www.youtube.com/watch?v=MGsZdRd6Pxo

 • 12-05: Uitslagen 2014

  afbeelding

  De Rietplasloop zit er weer op, ondanks de regen was het een geslaagde dag met veel deelnemers. Als je nog een chip hebt, dan kun je deze inleveren/opsturen naar: Stichting de Rietplasloop, Postduif 7, 7827 ND Emmen

  Uitslagen: http://www.uitslagen.nl/uitslag.pdf?id=2014051100802

 • 09-05: Ophalen startnummers /na-inschrijven

  afbeelding

  Als u zich al heeft ingeschreven dan kunt u uw startnummer ophalen op zaterdag van 15:00 - 17:00 en op zondag in de tent aan de Veldstukken. Op deze momenten is het ook mogelijk om u alsnog in te schrijven.

 • 09-05: Reuring in de Rietlanden

  afbeelding

  EMMEN – Het wordt druk zondag 11 mei in de woonwijk Rietlanden. Dan vindt de twaalfde editie plaats van de Rietplasloop, één van de grootste sportevenementen in de gemeente Emmen.
  door Paul Abrahams

  http://www.zuidoosthoeker.nl/sport/43287/hardlopen-zorgt-voor-veel-reuring-in-rietlanden-in-emmen/

 • 08-05: Inschrijving via internet gesloten

  afbeelding

  Inschrijvingen via internet is gesloten er kan alleen nog op zaterdag of zondag worden ingeschreven. Alle deelnemers hebben vandaag een mail ontvangen met daarbij de afhaal instructie. Afhalen kan op zaterdag 10 mei vanaf 15.00 tot 17.00 uur of op zondag 11 mei. Wilt u nog mee doen dan is er nog de mogelijkheid om de genoemde momenten in te schrijven.

 • 30-04: Voorinschrijving is gesloten

  afbeelding

  De voorinschrijving is gesloten er kan nu alleen nog via deze site gebruik worden gemaakt van na - inschrijving.
  De na-inschrijving sluit op dinsdag 6 mei.
   

 • 27-04: Voorinschrijving

  afbeelding

  Nog 4 dagen dan sluit de voorinschrijving. Op woensdag 30 april om24.00 uur sluit de voorinscrhijven voor de Rietplasloop 2014. Schrijf je nu nog snel in.

 • 26-04: Prijzen Bedrijvenloop liggen klaar

  afbeelding

  De prijzen voor de Bedrijvenloop liggen klaar om op 11 mei uitgereikt te worden aan het beste Bedrijventeam op de 5- en de 10 kilometer. Met dank aan Gasterij Zuidbarge & Run2 Day Emmen. Iedereen succes met de laatste voorbereidingen en tot zondag 11 mei!

 • 23-04: Meer live muziek langs parcours Rietplasloop

  afbeelding

  EMMEN – De voorinschrijving voor de twaalfde editie van de Rietplasloop in de wijk Rietlanden in Emmen loopt als een tierelier. Dat meldt zegsman Nico Dümmer.
  (Foto en tekst) door Paul Abrahams
  Lees het hele artikel in de Zuidoosthoeker:  http://www.zuidoosthoeker.nl/nieuws/43030/meer-live-muziek-langs-het-parcours-van-de-rietplasloop-in-emmen/

 • 03-04: Vrachtwagen Oldenburger Fritom

  afbeelding

  Sponsor Oldenburger Fritom riidt weer rond met Rietplasloop reclame. De betrokken sponsor vindt het erg belangrijk om zijn steentje bij te dragen aan dit mooie sportevenement in Emmen.

 • 05-03: Artikel ZuidOosthoeker

  afbeelding

  Clinics (ex)kankerpatienten

  EMMEN – Onder de noemer ‘opgeven is geen optie’ is voor het derde jaar begonnen met de loopclinics voor (ex-) kankerpatiënten. De clinics worden verzorgd dankzij Stichting De Rietplasloop, De Sperwers en het Scheper Ziekenhuis in Emmen. ( Foto en tekst Frank Jeuring)

  Lees het volledige artikel:

  http://www.zuidoosthoeker.nl/nieuws/41983/loopclinic-voor-ex-kankerpatienten-opgeven-is-geen-optie/

 • 01-03: Loopclinics (ex)kankerpatienten van start

  afbeelding

  Afgelopen donderdag was de start van de loopclinics voor (ex)kankerpatienten. Deze clinics worden in samenwerking met Atletiekclub De Sperwers, Het Scheper Ziekenhuis en Stichting de Rietplasloop verzorgd. Er zijn ruim 20 deelnemers van start gegaan. De jongste deelnemer is Bram, lees het verhaal van Bram Koop ( Zie foto)

  http://klazienaveen24.nl/nieuws/algemeen/1331/bram-koop-uit-klazienaveen-jongste-deelnemer-rietplasloop-ex-kankerpatienten.html?fb_action_ids=659104934154121&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B284332741723768%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

 • 10-02: Youtube film Rietplasloop 2013

  afbeelding

  Een mooie sfeerreportage van de Rietplasloop in 2013. Doe vast inspiratie op en loop mee op 11 mei!

  http://www.youtube.com/watch?v=uTthTySu4QU

 • 24-01: Heb jij Diabetes en/of overgewicht??

  afbeelding

  Stichting de Rietplasloop legt tijdens de editie van 2014 de nadruk op mensen met suikerziekte en overgewicht, zodat ook zij op 11 mei veilig en verantwoord aan de start van de Rietplasloop kunnen staan. - See more at:

  http://www.zuidoosthoeker.nl/nieuws/40936/suikerziekte-en-overgewicht-speerpunten-rietplasloop-2014/

 • 22-01: Clinics voor (ex-)kankerpatienten

  afbeelding

  Op donderdag 27 februari starten we met clinics voor (ex-)kankerpatienten ter voorbereiding op de Rietplasloop. De Rietplasloop werkt samen met het Scheper Ziekenhuis en de atletiekclub de Sperwers om deze clinics te verzorgen. De clinics zijn gratis voor de deelnemers.

  Voor meer informatie:

  http://www.rietplasloop.nl/Informatie/Loopclinics-exkankerpatienten.html

 • 28-12: Voorinschrijving is geopend

  afbeelding

  Een goed voornemen voor 2014, meedoen aan de Rietplasloop. Schrijf je nu snel in!

  http://www.rietplasloop.nl/Informatie/Inschrijven.html

 • 11-12: Heb jij overgewicht en/of diabetes?

  afbeelding

  Heb jij overgewicht en/of diabetes en wil je onder professionele begeleiding je leefstijl aanpassen en meedoen aan de Rietplasloop? Geef je dan nu snel op voor het beweegprogramma en loop op 11 mei de Rietplasloop. 

  Fysiotherapie Scheperpark, pluspraktijk van Achmea, is bereid gevonden de deelnemers middels een beweegprogramma op een verantwoorde wijze voor te bereiden. Hierbij is ook een diëtist betrokken. Aanvullend zullen er clinics worden verzorgd door atletiekclub De Sperwers. De begeleiding van de deelnemers is in handen van gecertificeerde trainers en daarvoor extra opgeleide fysiotherapeuten.

  http://www.rietplasloop.nl/Beweegprogramma.html

 • 19-05: Volgende editie 11 mei 2014

  afbeelding

  De 12de editie van de Rietplalsoop is op zondag 11 mei 2014

 • 23-05: Wensstichting blij met donatie Rietplasloop

  afbeelding

  Stichting de rietplasloop heeft zich dit jaar ingezet voor de Wensstichting. Lees verder.

  http://www.wensstichtingzalavolbate.nl/nieuws/prachtige-opbrengst-rietplasloop-voor-wensstichting-zalavolbate

  Als u ook een donatie wilt doen, bezoek dan de pagina van de Wensstichting.

 • 14-05: Foto reportage Rietplasloop

  afbeelding

  Bekijk de kleurrijke reportage gemaakt door Paul Barelds:

  http://www.zuidoosthoeker.nl/sport/30141/fotoreportage-rietplasloop-kleurrijk-sportief-lint-door-de-wijk-rietlanden-in-emmen

 • 26-05: Foto's Rietplasloop staan online

  afbeelding

  De foto's van fotograaf Kees Lieben staan op http://www.fotorietplasloop.nl/Fotorietplasloop

 • 12-05: Rietplasloop op RTV Drenthe

  afbeelding

  Rietplasloop te zien op RTV Drenthe: http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/wim-opten-derde-rietplasloop

 • 12-05: Uitslagen Rietplasloop 2013

  afbeelding

  De uitslagen van de 5-,10- en 15 Km staan op www.uitslagen.nl . Uitslagen van de jeugdloop volgen deze week.

  Heeft u de chip nog niet ingeleverd? Stuur de chip dan op naar Stichting Rietplasloop, Postduif 7, 7827 ND Emmen

 • 10-05: Startnummers ophalen

  afbeelding

  Zaterdag van 12:00 -16:00 kunt u al uw startnummer ophalen, in de tent die bij de start/finish staat. Zondag kunt u natuurlijk ook uw startnummer ophalen, maar kom op tijd.

  Na-inschrijven is op zaterag en zondag ook nog mogelijk de inschrijfkosten zijn:

  • de 500 Meter is gratis
  • €3-, voor de  1KM jeugdloop
  • €8,- voor de  5 KM
  • €9,- voor de 10 KM
  • €10,- voor de 15 KM
 • 09-05: Bedrijventeams strijden om mooie prijzen

  afbeelding

  Het winnende team op de 5 KM wint bonnen voor Run2Day. Winnaars van de bedrijvenloop op de 10 KM gaan dineren bij Gasterij Zuidbarge.

 • 08-05: Oldenburger Fritom langs parcours

  afbeelding

  Er komt een vrachtwagen van Oldenburger Fritom langs het parcours te staan. In de oplegger van de vrachtwagen zal een band spelen, om de lopers op te zwepen in de laatste kilometer.

 • 07-05: Rietplasloop gebruikt Ipico chip

  afbeelding

  De Rietplasloop gebruikt dit jaar het tijdregistratie systeem van Ipico. Het nummer op de het chip komt overeen met het startnummer.  De chip kan makkelijk aan de schoen bevestigd worden. Vergeet niet de chip na afloop weer in te leveren!

 • 06-05: Na-inschrijving via website tot woensdag mogelijk.

  afbeelding

  De voorinschrijving is gesloten, wel biedt de organisatie de mogelijkheid tot na-inschrijving via de website, dit tot woensdag. Na-inschrijving is ook mogelijk op zaterdag van 12:00-16:00 en op zondag. Bij na-inschrijving is de 500 meter gratis. Voor de overige inschrijftarieven zie informatie.

 • 03-05: Clinic een groot succes!

  afbeelding

  De ex-kankerpatienten hebben gisteravond een testloop gedaan op het parcours van de Rietplasloop. Ze liepen allemaal zonder problemen de 5 KM. Een fantastische prestatie!

 • 02-05: Rietplasloop in Emmen extra kleurrijk

  afbeelding

  http://www.zuidoosthoeker.nl/sport/29424/atletiek-rietplasloop-in-emmen-wordt-dit-jaar-extra-kleurrijk/

 • 02-05: Recycling Rietlanden sponsort de jeugdloop

  afbeelding

  Door het ophalen van oudpapier heeft Stichting Recycling Rietlanden geld ingezameld voor de Rietplasloop.

 • 30-04: Artikel Rieplasloop in Zuidoosthoeker

  afbeelding

  Leuk artikel in de Zuidoosthoeker over de komende Rietplasloop en de gratis deelname voor de jeugdlopers op de 500m en de 1 KM.

  http://www.zuidoosthoeker.nl/sport/28832/hardlopen-rietplasloop-in-emmen-dit-jaar-gratis-voor-kinderen/

 • 23-04: Ook je naam op het startnummer?

  afbeelding

  Deze week de laatste kans om je naam, op het startnummer te krijgen. Na 27 april is dit niet meer mogelijk, wees er dus snel bij!!

 • 15-04: Wie helpt ons mee geld inzamelen voor de Wensstichting?

  afbeelding

  Dit jaar ondersteunt de Rietplasloop de Wensstichting met in het inzamelen van geld. Deelnemers die zich opgeven kunnen een donatie doen en ook op de dag zelf zal er gecollecteerd worden.

  Maar wij willen ook een oproep doen aan deelnemers om zelf acties op te zetten om geld in te zamelen voor de Wensstichting! Heb je een leuk idee laat het ons dan weten.

 • 10-04: Auto Tjeerdsma belettert auto Rietplasloop

  afbeelding

  De Rietplasloop is erg blij dat Tjeerdsma een auto beschikbaar heeft gesteld voor de Rietplasloop. Een mooie manier om reclame te maken voor de Rietplasloop. 

 • 29-03: De Rietplasloop steunt de Wensstichting

  afbeelding

  Stichting de rietplasloop zet zich in voor de Wenstichting. U kunt bij inschrijving ook een vrijwillige donatie doen voor de Wensstichting. Lees het artikel in Emmen.nu: 

  http://www.emmen.nu/nieuws/emmen/267727/rietplasloop-voor-zalavolbate.html

 • 16-03: Jeugdloop 500 meter en 1 KM gratis!!!

  afbeelding

  Stichting de Rietplasloop heeft besloten de deelnemers aan de jeugdloop (500 meter en 1 KM) gratis te laten deelnemen. De Rietplasloop vindt het van groot belang om de jeugd aan het bewegen te krijgen en biedt daarom iedereen de mogelijkheid om mee te doen. Bij inschrijven is er de mogelijkheid om een vrijwillige donatie te doen aan de Wensstichting. Schrijf je nu snel in en krijg een startnummer met je naam erop. 

 • 01-03: Start eerste clinic voor (ex) kankerpatiënten

  afbeelding

  Donderdag avond was de eerste clinic voor (ex)kankerpatienten die gaan deelnemen aan de Rietplasloop op 12 mei. Ruim 20 deelnemers werkten onder begeleiding van trainers van de Sperwers hun trainingsschema af. 

 • 19-02: Loopclinics voor (ex)kankerpatienten

  afbeelding

  EMMEN – Dat regelmatig bewegen goed is voor het lichaam, weten we allemaal. Veel minder bekend is dat ook patiënten met kanker gebaat zijn bij fysieke inspanning.Vorig jaar organiseerde de Rietplasloop voor het eerst loopclinics voor (ex)kankerpatienten en liepen 20 deelnemers de Rietplasloop. Dit was een groot succes!! Donderdag 28 februari starten er weer clinics, wilt u meedoen? Aanmelden/informatie over de clinic m.kuilder@sze.nl of tel 0591-691374

   

  http://www.zuidoosthoeker.nl/nieuws/24970/rubriek-scheper-ziekenhuis-diagnose-kanker-blijf-bewegen/

 • 13-02: Nico Dümmer wil duizenden hardlopers in het centrum van Emmen

  afbeelding

  EMMEN – Nico Dümmer gaat een plan uitwerken voor het organiseren van een hardloopfestijn in het centrum van Emmen, dat duizenden hardlopers en bezoekers op de been moet gaan brengen.

  http://www.zuidoosthoeker.nl/sport/24491/atletiek-nico-dummer-wil-duizenden-hardlopers-in-het-centrum-van-emmen/

 • 08-02: Diner bij Gasterij Zuidbarge winnen??

  afbeelding

  Het winnende team bij de 15 kilometer bedrijvenloop krijgt een diner voor 4 personen aangeboden door Gasterij Zuidbarge. Doe dus samen met je collega's mee en win een top diner! 

 • 27-01: Run 2 day sponsor Bedrijvenloop

  afbeelding

  Run 2 day uit Emmen biedt de lopers van het winnende team van de 5 KM Bedrijvenloop een bon aan van €25,-. Zoek dus snel 3 of 4 lopers binnen je bedrijf en schrijf je in bij de Bedrijvenloop.

 • 13-01: Vroege inschrijvers krijgen €1,- korting

  afbeelding

  De nieuwe Rietplasloop website is online. Wij zijn erg blij met het resultaat. Graag laten we vroege inschrijvers profiteren, iedereen die zich nu inschrijft krijgt €1,- korting

 • 06-01: 12 mei Rietplasloop 2013

  afbeelding

  De Rietplasloop zal op zondag 12 mei worden gehouden. Inschrijving is vanaf 1 januari mogelijk. Wederom is er gekozen voor een snel parcours van 5 kilometer.

 • 06-01: Nieuwe website gelanceerd!

  afbeelding

  Vanaf 1 januari hebben we een nieuwe website. Deze website is gesponsord door Ediso. We zijn erg trots met het resultaat.
   

 • 06-01: Vrijwilligers gezocht

  afbeelding

  De Stichting Rietplasloop maakt gebruik van veel vrijwilligers. Zonder vrijwilligers is er geen Rietplasloop. Elk jaar hebben we behoeften aan nieuwe vrijwilligers die ons team kunnen verstereken. Lijkt het je leuk om mee te helpen stuur dan een mail naar:

  info@rietplasloop.nl