Laatste Nieuws

 • 22-01: Uitslag enquête

  afbeelding

  Bedankt voor het invullen van de enquête
  Iedereen bedankt voor het invullen van de enquête. De informatie is voor ons als organisatie zeer waardevol, zodat wij de Rietplasloop voor jullie als lopers kunnen verbeteren! Graag delen wij de belangrijkste uitkomsten.

  In totaal hebben 84 personen de enquête ingevuld, zij waardeerden de Rietplasloop gemiddeld met een 8, hier zijn wij erg blij mee! Van alle geënquêteerden deed 64% mee aan de 5 km, dit onderdeel werd ook door 54% het meest gewaardeerd. In totaal gaf 89% aan geen onderdeel te missen.

  Op de vraag of er nog verbeterpunten zijn gaan 51% dat dit zo is! Punten die het meest opvielen waren de drukte in de eerste kilometers, bij de 10- en 15 km meerdere keer hetzelfde rondje lopen en een medaille passend bij de loop.

  Wat doen we met de uitkomsten?
  Om de drukte in de eerste kilometers te verminderen gaan we nadenken om met startvakken te werken op basis van de geschatte eindtijd. Ons idee is om de start gefaseerd te laten verlopen met pauzes ertussen. De scholieren van de Carmelcollege zullen net als de afgelopen twee jaar als laatsten starten.
  De wens van 10- en 15 km lopers om een grote ronde te lopen snappen wij. Helaas zijn wij er geen voorstander van om dit aan te passen, omdat op dit parcours de veiligheid (vrij van verkeer, voldoende drankposten) van de lopers beter te waarborgen is. Mede doordat het moeilijk is om voldoende vrijwilligers te krijgen.
  Er zal ook dit jaar weer een medaille zijn voor alle lopers van de Rietplasloop, dus dit komt goed!


  Nogmaals bedankt en tot zondag 3 juni bij de Rietplasloop.
   

 • 15-01: Oldenburger|Fritom is Hofleverancier

  afbeelding

  Onze sponsor Oldenburger|Fritom mag voortaan het Koninklijk Wapen voeren met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”. Deze eretitel werd afgelopen vrijdag uitgereikt door de Commissaris van de Koning, de heer Paas, in cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn te Veendam. Hij reikte namens Zijne Majesteit de Koning het predicaat Hofleverancier uit aan algemeen directeur René Dale. Van harte gefeliciteerd René Dale!

  Voor meer info over Oldenburger|Fritom klik hier

 • 13-01: Jarige Job goede doel van de Rietplasloop 2018

  afbeelding

  Stichting de Rietplasloop heeft zich dit jaar verbonden aan het goede doel stichting Jarige Job en helpt mee om geld in te zamelen! Bij de voorinschrijving kunt u een bedrag doneren voor stichting Jarige Job.

  Waar staat stichting Jarige Job voor?

  Ieder kind verdient een verjaardag! Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Maar voor ruim 60.000 kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeau, hangen er geen vrolijke ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen én daarmee het hele gezin door de belangrijkste dag van het jaar wél mogelijk te maken. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox ter waarde van € 35,-met alles erop en eraan.  Ruim voor de verjaardag van het kind krijgen de ouders de Jarige Job verjaardagsbox. Zij zorgen ervoor dat het huis versierd is, dat de taart gemaakt is, cadeautjes zijn ingepakt en de traktatie voor op school klaar staat. De kinderen hebben geen idee van het bestaan van Jarige Job. Hierdoor wordt een verjaardag een echt gezinsfeest! voor meer info klik hier.

 • 24-12: Inschrijving is geopend!

  afbeelding

  De inschrijving voor de Rietplasloop is geopend. Schrijf je nu alvast in voor de Rietplasloop van 3 juni 2018. Klik hier om in te schrijven.

 • 01-07: De volgende Rietplasloop is op 3 juni 2018

  afbeelding

  De 16de editie van de Rietpalsloop vindt plaats op zondag 3 juni 2018.

 • 23-05: Foto's Rietplasloop

  afbeelding

  Met dank aan Bart Trip voor de prachtige foto's van de 15de editie van de Rietplasloop.

  Klik hier voor de foto's

 • 21-05: Uitslagen Rietplasloop

  afbeelding

  Het was een zeer geslaagde zonovergoten dag, met meer dan 2300 deelnemers! Bij deze de uitslagen. Helaas lukte het niet om de uitslagen van de 11/12 jarigen en de VB groep uit het systeem te halen. Er wordt deze week een poging gedaan om deze gegevens boven water te krijgen, onze excuses hiervoor.

  Klik hier voor de uitslagen van 2017.

 • 20-05: Starttijden

  afbeelding

  Zondag 21 mei is het zover, de 15de editie van de Rietplasloop. In het onderstaande onverzicht ziet u de starttijden:

  - 500 meter meisjes: 10.30 u
  - 500 meter jongens: 10.35 u
  - 1000 meter meisjes en jongens 6 en 7 jaar: 11.00 u
  - 1000 meter meisjes en jongens 8 jaar: 11.20 u
  - 1000 meter meisjes en jongens 9 en 10 jaar: 11.40 u
  - 1000 meter VB groep: 12.00 u
  - 1000 meter meisjes en jongens 11 en 12 jaar: 12.10 u
  - 15 kilometer: 13.00 u
  - Trailrun 10,8 km: 13.45 u
  - 10 kilometer: 14.30 u
  - 5 kilometer: 15.40 u
  - Wandeltocht 15.45 u
   

 • 20-05: Startnummer ophalen

  afbeelding

  Zaterdag 20 mei kun je tussen 15:00 en 17:00 alvast je startnummer ophalen of je alsnog inschrijven. Zondag is deze mogelijkheid er natuurlijk ook nog.

 • 16-05: Inschrijven & Startnummers

  afbeelding

  Zaterdag tussen 15:00 en 17:00 is er de mogelijkheid om je alsnog in te schrijven of je startnummer op te halen. Locatie hiervoor is de tent bij het start/finish gebied aan de Veldstukken.

  Ook op zondag is er een mogelijkheid om je nog in te schrijven en je startnummer op te halen. Succes met de laatste voorbereidingen en we zien je dit weekend!

 • 16-05: Jubileum sponsor

  afbeelding

  We feliciteren sponsor OlderburgerFritom met hun 100 jarig jubileum. Proficiat en bedankt dat jullie je als sponsor inzetten voor de Rietplasloop! Voor meer info over de sponsor klik hier.